torsdag 26 april 2012

Astrid Lindgren var en patologisk lögnare!

Året var 1821 då en ensam man vandrade i de svenska skogarna. Plötsligt stannar mannen upp, han tyckte sig höra något. Han vände sig om och till sin fasa står där en 3 meter hög varg, med tänder vassa som rakblad (Gillette; Fusion TurboHyper X5, ProGlide PowerSlide) och med ett maskingevär i vardera fyra tassar. Mannen stelnade av rädsla, han tänkte för sig själv "Spring för fan" men hans ben svarade inte. Vargen (som också var nazist) kom närmare, och mannen skriker sina sista döds-rop innan vargen äter upp honom i ett enda naffs.

Berättelsen är sponsrad av Gillette.

Fan, i morse hörde jag på radion att den senast dokumenterade vargattacken mot en människa i Sverige ägde rum 1821. Efter det har det inte dokumenterats något, inget på 200 år. Så jag antar att vi inte behöver vara så oroliga över att den stora stygga vargen blåser ner våra hus och käkar upp vår mormor..
Jävla barnböcker.. Dem har gett mig en förvriden världsbild.. Är det kanske samma med svensk media? Alla invandrare kanske inte är terrorister? Eller nej, falsk marknadsföring gäller nog bara barnböcker.

Men när vi nu sitter på denna information så kanske våra politiker kan lägga ner debatten om vargen. Låt vargen käka några höns och låt bonden sen skjuta vargen i huvudet. Om det inte vore för min skepticism mot barnunderhållnings-industrin så hade jag citerat "Lejonkungen" nu, det hade varit perfekt att skriva "The circle of life".. Det hade passat in så snyggt här! Men vem vet vad det egentligen betyder.. Walt Disney påstås ha varit (precis som vargen i min historia) en nazist. Så antagligen syftar det på utrotningen av alla judar.

Nej Mr politik, lägg ner snacket om vargen. Fokusera på riktiga problem, såsom äldrevården! För jag antar att det är fler som har dött på ett ålderdomshem än ute i skogen liksom?

2 kommentarer:

  1. I have to do an invändning mot att Astrid Lindgren har skrivit Rödluvan, eftersom det var Bröderna Grim som skrev den. Det finns även en äldre fransk version, från år 1697 av Charles Perrault som har titeln "Le Petit Chaperon rouge".
    (Kan även vara så att jag har missuppfattat att du faktiskt tror det. ;) )

    SvaraRadera
  2. Aah, du missuppfattade det där tyvärr, eller så var jag jävligt fumlig när jag skrev.. För jag kan förstå din förvirring där :P Men tack för informationen! :) Kan aldrig ha för mycket vetande kring rödluvan! :)

    SvaraRadera