måndag 16 januari 2012

Vrf skriva korta ord när man kan förkorta dom ytterligare?

Yo ppl, wut iz up dwgz?

HITLER-SMILEY! //:=(

Är ni förvirrade? Det förstår jag. Jag är väldigt övertrött och då kan vad som helst hända..! Så.. Se upp lite..

Varför använder vi förkortningar när vi skriver? Och för er som inte kan gammal-Svenska.. Vrf nvädr v frkrtngr nr v skrvr..

Det där var ett uselt exempel, jag vet.. Men ni förstår min poäng. Det är LOL hit och ROFLMFAO dit. Kan vi inte sluta med dessa? Bara för att göra det enklare för mig? Varje vecka ser jag någon ny förkortning som är helt förvirrande. Typ, TTPLYTRF.. Vet ni vad fan detta betyder? Såg denna igår och tänkte WTF :O.. Jag testade att googla, men fick till svar " menade du PLAYRF", jag tänkte för mig själv "Förlåt mig herr Google men jag har ingen jävla aning om vad det är jag menar"..

Sen har vi ett ord som kan skrivas på många olika sätt, jag menar såklart "Okej". På engelska är det lite annorlunda, det kan skrivas "okey" eller "okay".. Det är lite svårt att veta när man ska använda sig utav vilken, så därför förkortades ordet ner till "OK" ( oh kheij på engelska, O kåå på svenska ). Då blev det lite enklare för alla att använda ordet korrekt. Nu var alla nöjda, människor var aldrig oense om huruvida ordet användes fel. Men då kommer det några jävla nördar och skriver "K" istället.. Latheten som uppstod där är ta mig fan skrämmande.. Några chipsätande nördar som spelar "LOL.. (Och i detta fallet står inte "LOL" för "laughing out loud", utan nu är det ett spel som heter "League of Legends". Men det är en sån sak man bara ska veta) Förstår ni min frustration?

Så mina kära nördar, använd tangentborden som era föräldrar antagligen har köpt till er för flera tusen kronor.. Sabotera inte det svenska språket med eran lathet.

OMG nu blev det mycket, TTYL PPL!

2 kommentarer: