fredag 17 februari 2012

Reporänta, Cykelhjälm, Piñata.

Igår sänke "dom" reporäntan minsann! Men det verkar inte ha påverkat bolåneräntan någonting.. Eller påverkade "det" negativt?

Jag tycker det är fruktansvärt fascinerande att jag idag fyller 22 år och har ingen aning om vad något av det där betyder. Helt fantastiskt! Får se om jag kan gå hela livet utan att få veta vad dessa ord betyder.. Vore härligt!

Så är det nu jag ska bli vuxen? Vid ålder 22? Är det dags att ta tag i livet? Fixa fru och barn? Villa och Volvo? Skiljas och dö?
Fan heller! För nu ska jag dela med mig av en sån där konstig iakttagelse som jag gör ibland.. Det är det dags för nu!

Folk som cyklar!
Varför i hela helvete cyklar folk på vintern? Inser dom inte hur extremt roligt det ser ut? Dom kanske inte förstår det själva, och det kanske inte ni heller gör? Men nästa gång ni ser ett sådant pucko, kolla in deras ansiktsuttryck! Seriöst, deras ögon skriker i panik och man kan känna doften av deras oro och rädsla! Tro fan det, att cykla i snö kan inte kännas stabilt.. Sen bidrar vissa saker till att denna syn blir ännu härligare, cykelhjälmen till exempel.
Lite smarta är dom ändå, ska man ut på halt väglag så är det bra att använda hjälm. Men jag har sagt det tidigare och jag säger det igen! För detta kan inte bli sagt nog! Om ni cyklar till den lokala matvarubutiken, ta då för fan av er cykelhjälmen när ni är inne i affären! Jag kan bara inte acceptera detta beteende.. Den enda giltiga ursäkten till varför ni inte tar av er hjälmen är följande, ni döljer något som är så mycket fulare under. Den klassiska frisyren "helmet-head" kommer till tanke..
Tanter; ta bussen!

Jag skulle kunna fortsätta skriva i en evighet känns det som, även om ämnet är sjukt ointressant. Cyklar liksom?

Nu ska jag ladda upp för ett kalasande i Mexikansk anda! Jag ska inte bjuda in halva byn och äta picknick i parken, med barn som slår skiten ur en piñata samtidigt som en mustaschprydd herre i poncho och sombrero lirar gitarr på en parkbänk..Så jävla stereotyp.. Men nej, det blir tacos :D

Kärlek och frid vare med er!

onsdag 15 februari 2012

Detta är ett stort problem..

Idag vill jag vända på en trend, eller snarare ett fenomen, som uppstår så fort graderna närmar sig nollpunkten. Det är en fras som du aldrig hör när du ska åka hem ifrån strandfesten.

Denna fras används alldeles för ofta och dess mening har förlorat sin innebörd totalt. En fras som man till en början sa till någon man genuint var mån om, men nu används det lika löst som "facebook-gratulationerna".. Det blir bara fluff som fyller upp vardagen och ger oss en illusion av att vi faktiskt rår om varandra.

Frasen jag talar om är såklart "Kör Försiktigt"..


Jag känner mig jävligt löjlig, men satan vad ofta jag hör detta.. Ifrån kollegor, chefer, radiopratare, släktingar, grannar, bekanta och till och med främlingar.
Folk ringer och väcker mig;
-Goddag, vem fan är du?
-Jag vet inte..
-Okej, men kör försiktigt!! (klick)

Kör jag så jävla galet så att folket runt omkring mig känner att det är deras skyldighet att säga detta till mig för att förhindra trafikolyckor? Den goda samariten liksom? Eller är det bara ett sätt att bli av med mig? När dom är trötta på mig så avbryter dom mig mitt i meningen och säger, " Ja men bra, kör försiktigt nu".. Har jag något val än att sätta mig i bilen och dra iväg..? Fruktansvärt smart!

Jag tänker fan inte köra sakta bara för att folk säger det på radion.. Jag kör som jag kör liksom, är det minusgrader i februari så borde man fatta att det är farligt på vägarna.. Jävla radio.. Och om någon som jobbar på typ Rix Fm läser detta; SLUTA SPELA VERONICA MAGGIO FÖR I HELVETE.. (dom förstår att jag menar allvar om jag skriver med stora bokstäver, man får respekt så) Satan i gatan.. Ordvits poäng!

Från och med nu så tycker jag att vi ska tänka efter innan vi använder denna fras, och framför allt, inte använda den i onödan. Att säga "Adjö" till någon har aldrig slagit fel!

Nu tycker ni kanske att jag överdriver, och ja, det gör jag absolut! Bra observation där, mycket duktigt.. Men har jag inte rätt? Nej, jag tror faktiskt inte att jag har det..

Adjö!

söndag 12 februari 2012

Söndagsmorgon, vi börjar med ett påhopp..

Söndag, god morgon!

All religion i allmänhet är med mest sannolikhet påhittade historier som genom tiderna har vandrat ifrån en desperat person till en annan. Människor som inte kan hantera verkligheten och måste fly till något låtsas-paradis. Jag är fruktansvärt anti-religion, men jag vill tacka den sekten som kom på att söndagen ska tillägnas Herren! Så underbart att vara ledig på söndag!


"Mello" är ett hemskt ord.. Igår var det Melodifestivalen, ett svenskt kulturarv! Schlager i sitt esse! Laddade upp med go mat och (eftersom det blev nyktert), en Coca Cola. Tänkte att detta kommer bli en grym kväll. Det blev det inte, dock jävligt intressant!


På scenen kommer det ut; en bög, en pojke, ett missfoster, en 80-tals blondin, något med brylkräm i håret, en pojkbands-pojke med ett Colgate-leende, en balladbrud och fyra heta norrlänningar! Ett helt fantastiskt gäng! Om ni tragiskt nog missade gårdagens deltävling så kan ni bara slå på "Big Brother" när säsongen startar och se ett liknande gäng där!


Missfostret i fråga är såklart Thomas Di Leva! Denna kvinnoklädda hippie som självklart har rökt en hel del av moder naturs olagliga växter.. Håll er ifrån knarket barn, se hur det kan gå..
Å andra sidan så har vi Steve Jobs, skaparen/grundaren av Apple. Enligt uppgifter var han inte blyg för att röka hasch och poppa LSD piller.. Så barn, det kan gå bra också.


Vi avrundar där, simma lugnt?