onsdag 15 februari 2012

Detta är ett stort problem..

Idag vill jag vända på en trend, eller snarare ett fenomen, som uppstår så fort graderna närmar sig nollpunkten. Det är en fras som du aldrig hör när du ska åka hem ifrån strandfesten.

Denna fras används alldeles för ofta och dess mening har förlorat sin innebörd totalt. En fras som man till en början sa till någon man genuint var mån om, men nu används det lika löst som "facebook-gratulationerna".. Det blir bara fluff som fyller upp vardagen och ger oss en illusion av att vi faktiskt rår om varandra.

Frasen jag talar om är såklart "Kör Försiktigt"..


Jag känner mig jävligt löjlig, men satan vad ofta jag hör detta.. Ifrån kollegor, chefer, radiopratare, släktingar, grannar, bekanta och till och med främlingar.
Folk ringer och väcker mig;
-Goddag, vem fan är du?
-Jag vet inte..
-Okej, men kör försiktigt!! (klick)

Kör jag så jävla galet så att folket runt omkring mig känner att det är deras skyldighet att säga detta till mig för att förhindra trafikolyckor? Den goda samariten liksom? Eller är det bara ett sätt att bli av med mig? När dom är trötta på mig så avbryter dom mig mitt i meningen och säger, " Ja men bra, kör försiktigt nu".. Har jag något val än att sätta mig i bilen och dra iväg..? Fruktansvärt smart!

Jag tänker fan inte köra sakta bara för att folk säger det på radion.. Jag kör som jag kör liksom, är det minusgrader i februari så borde man fatta att det är farligt på vägarna.. Jävla radio.. Och om någon som jobbar på typ Rix Fm läser detta; SLUTA SPELA VERONICA MAGGIO FÖR I HELVETE.. (dom förstår att jag menar allvar om jag skriver med stora bokstäver, man får respekt så) Satan i gatan.. Ordvits poäng!

Från och med nu så tycker jag att vi ska tänka efter innan vi använder denna fras, och framför allt, inte använda den i onödan. Att säga "Adjö" till någon har aldrig slagit fel!

Nu tycker ni kanske att jag överdriver, och ja, det gör jag absolut! Bra observation där, mycket duktigt.. Men har jag inte rätt? Nej, jag tror faktiskt inte att jag har det..

Adjö!

2 kommentarer:

  1. kör försiktigt kan ju vara ett annat sätt att säga ta hand om dig på!

    SvaraRadera
  2. Ja visst, till en början. Men "Denna fras används alldeles för ofta och dess mening har förlorat sin innebörd totalt" , den ursprungliga betydelsen har på något sätt försvunnit.. Samma sak med ungdomar som förlovar sig.. Är man 15 år så är man inte redo för ett äktenskap liksom! :P

    SvaraRadera