onsdag 28 mars 2012

En historia om målinrikting, vilja och styrka!

Nu kommer det några klockslag och lite andra svåra saker som ni måste ha koll på. Det kommer bli mycket information på en gång, men det kommer förhoppningsvis bli lite småroligt på resan.

Vart är vi på väg? Ingvar Oldsberg i "På spåret"! En helt underbar man! Har han någonsin haft hår..?
Fan detta har redan spårat ur, ordvitspoäng! 

Nu får jag ge mig. Nu kör vi!
I morse när jag var på väg hem ifrån jobbet, runt 06:30, såg jag en man gående längs riksväg 45, en liten bit utanför Brålanda. Denna man kan beskrivas som ett vardags-fyllo. Han haltade fram iklädd en blå vindtät vårjacka (som utan tvekan inte var köpt på Dressman) den hade en vit sponsringstext på ryggen, vilket skriker "gratis kläder". Hans hår stod åt alla håll, men inte som det gör när man är nyvaken, utan håret var slickat med kam, slickat åt alla håll.. Ingen nykter man gör detta.. Mustaschen var en äkta "alkoholist-mustasch", som går ner alldeles för långt under överläppen. Så varje gång dom dricker öl så fastnar 10% av ölen i mustaschen. Perfekt för dagen efter, bara att suga på håret och få sig en återställare! Har ni fått en bra bild av mannen? Ganska ovårdad person, ingen person man tar hem på kaffe. Hade Gevalia haft honom i deras reklam så hade det "oväntade besöket" snart varit en polisfråga.

Utseendet är ganska viktigt av följande anledning. Man glömmer inte bort en haltande alkis liksom. Så när jag åker förbi Erikstad två timmar senare (08:30) och ser samme man på sidan av riksväg 45 så funderar jag inte en sekund på att han har gått hela vägen.

Okej, det är rätt sjukt att han har vandrat i två timmar med ett skadat ben och antagligen har några promille i blodet. Han är jävulskt målinriktad!

Men det går till överdrift när jag ytterligare två timmar senare befinner mig i Mellerud, återigen på riksväg 45, och denna mannen dyker upp, återigen på riksväg 45! Mannen har alltså vandrat 2 mil, med ett skadat ben, på en onsdagsmorgon, i 4 timmar.. Vad händer liksom?

Om jag vore mindre självisk så hade jag självklart plockat upp honom och frågat vart han skulle. Kanske ge han skjuts. Men jag kände mig inte så sugen på att bli våldtagen och bestulen på mynten som ligger i handskfacket.

Vem han är och vart han är på väg, det vet jag ej. Men jag blir väldigt fascinerad och imponerad av mannens beslutsamhet. Och för att hedra detta onsdags-fyllo har jag ritat en målning i Paint. Jag kallar målningen för "Mannen, jag vet ej vart han är"

3 kommentarer:

  1. HAHAHAHAHAHAHHAAAA

    SvaraRadera
  2. Seriöst. Detta är så jävla sjukt.. Just den här mannen la jag också märke till när jag åkte från jobbet igår, dock var detta i Frändefors och han gick med riktning mot Brålanda.. Jag undrade också vart han var påväg. Konstigt att vi båda la märke till honom så, tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Haha! Han var en väldigt iögonfallande figur! Han måste ha gått i cirklar i över 15 timmar.. Stackare.. Han kanske fortfarande är i trakterna, letandes efter systembolaget?

    SvaraRadera