fredag 23 december 2011

Julens ursprung, den icke bibliska versionen.

För er som inte riktigt vet varför vi firar julen så kommer det här en sammanfattning.

Maria och Josef var ett par som vilket par som helst. Men en dag när Josef var iväg och jobbade så fick Maria ett besök av deras granne, Gabriel. Denne mannen var välbyggd med långt hår, och han hade den nyaste modellen av häst och vagn, så man visste att han hade det gott ställt. Maria hade länge varit attraherad av honom, och eftersom Josef inte ville ha samlag (av någon jävligt underlig anledning) så var Maria väldigt lustfylld och nyfiken på vad denne herre hade under särken. Hon tittade med en djup blick in i hans ögon och gick långsamt mot honom medans hon smekte.... öhum.. Barnvänligt måste det vara.. Ni förstår vad det ledde till.

Efter några dagar insåg Maria att det var något som inte stämde, hennes blödningar följde inte månens vandring på det stora blå, (Menstruationscykeln alltså). Hon var på smällen.. Men hur ska hon förklara detta för sin man? Så Maria började fundera ut en bra historia som hennes, något efterblivne man, skulle kunna tro på. Hon berättade att en ängel vid namn Gabriel hade visat sig för henne och talat om att hon bär på Guds barn, och att detta barn skulle bli en mäktig trollkarl vid namn Voldemort. Harry Potter kunde inte tro vad Dumbledore hade sagt. Skulle hans öde stå mellan hans liv och Voldemorts?

Josef som nu hade hört historien om ängeln var nu överlycklig och stack iväg till baren och berätta för sina vänner vad som hade hänt. Fulla som dom var så gick dom också på denna rövarhistoria, och ordet började sprida sig.

Nu hoppar vi lite i historien till den kvällen då Maria skulle föda. Om jag har fattat det rätt så hade dom gått en jävla bit för att undvika en galen kung som mördade barn. Så dom drog till Betlehem för att ta in på hotell, men eftersom det var julafton så var det fullbokat. (Man kan göra den bästa julshoppingen i Betlehem). Så dom gick till ett stall och där klämde hon ut barnet. Precis efter födseln kommer det tre män med julklappar.

Och det är därför vi firar jul, för att ge varandra presenter! Det är allt det handlar om, julklappar!

Jag är oerhört tacksam för alla dessa människor som genom tiderna har spridit denna historia. Utan er hade vintertiden varit en mycket dyster tid, nu kan jag äta god mat och spendera en hel dag med dom jag älskar mest!

God Jul allihopa!

onsdag 21 december 2011

The tail of a failed christmas miracle

Det var tre dagar före julafton och alla var förväntansfulla...

Jag drog till Överby och gjorde lite julshopping, det blev inga julklappar men det löser jag någon annan dag.. Däremot så fixade jag nya lampor till min adventsljusstake! Men hör här, detta är så fuckat, om man ska köpa glödlampor till en 7-armad adventsljusstake så kan man bara köpa det i 3-pack.. Åtminstone var det så på Rusta.. Detta betyder alltså att man antingen köper 6 stycken och hoppas att det finns någon som är hel där hemma som man kan köra i, eller så får man köpa 9 st och då ha 2 extra. Detta har förstås genierna på Rusta tänk igenom så att dom kan tjäna lite extra cash runt julen.. Men jag som är sparsam av mig (inte fattig) köper ju självklart 6 st och är optimistisk om att det ligger en fungerande lampa där hemma. Men klart som fan det inte gör det.. Varför skulle det göra det liksom? Gud hatar dig David.. Han skrattar åt dig.. Löjliga lilla människa.. Men åter till min extremt intressanta och fängslande historia om glödlampor! Eftersom jag nu var en lampa för kort så fick jag ta mig iväg till en affär för att försöka köpa en enda liten jävla lampa. Men återigen, Gud hatar mig, så självklart fanns det där enbart 7-pack!! Fan vilket helvete.. Tänkte "fuck that, jag ska bara ha EN jävla lampa". Drog vidare till en annan affär, det var samma skit där, 7-pack, 3-pack, Tupac.. Nästa ställe gav jag fan upp och betalade dom där 19.50kr..

Gud hatar mig.. Jag sitter här i min lägenheten med fickorna fulla av lampor och stak-fan lyser fortfarande inte.! God jävla Jul, adventsljusstaksfanskap..

måndag 19 december 2011

Wikipedia, angående pensionärer

"Pensionär: Ett däggdjur och en äldre ras av homo sapiens, de lever kvar år efter år och arten verkar aldrig dö ut. De föds vid 65 års ålder och till skillnad från vanliga människor så krymper de desto äldre de blir. Dom lever i kollektiv på ett så kallat "äldreboenden". Där lever de på föda som är mycket rik på fiber, samt bakelser i alla dess former. Och kaffe! Som inte ska drickas utan förtäras genom ett sörplande!

Mannen visar sin dominans genom att ge ifrån sig ett högt läte som kan liknas med en vanlig människas nysning. Den enda skillnaden är att pensionären tar i med all sin kraft för att få människorna i deras omgivnings uppmärksamhet. Kvinnan däremot är en skygg varelse som roar sig med enkla medel såsom korsord eller att sticka/virka. Dock så kommer deras dominanta sida fram på kvällen när det är dags att se på tv, mannen vill då se på något bekant (svenska filmer ifrån 1930-talet) men då är det kvinnan som tar tag i fjärrkontrollen och sätter på SVT1 ( det spelar ingen roll vad det är som visas, men den kanalen har alltid funnits och då är det den man ska kolla på). Ritualer är något dom håller kärt.

I samhället gör de nytta genom att sänka hastigheterna på vägarna, testar tålamodet på människor i mataffärskassan. Och tack vare deras nästintill ohälsosamma konsumtion av bingolotter så slipper tv-profiler såsom Lotta Engberg och Rikard Olsson att gå arbetslösa.

Trotts politikernas försök till att försämra äldrevården för att på så sätt minska antalet pensionärer så kommer det nya pensionärer varje år.
Forskare har länge undrat över hur det kan uppstå (födas) fler pensionärer när det är omöjligt för kvinnan att bli befruktad. Innan trodde forskarna att det berodde på mannens oförmåga att bli styv, därav framställdes läkemedlet Viagra, dock inga framsteg i forskningen. Däremot så ökade könssjukdomar drastiskt bland pensionärer.

Trotts att de för det mesta är en börda i samhället så är dom väldigt mysiga att kolla på, speciellt Arne Weise! Och Lena PH (hon måste väl vara runt 70 nu?).."

Detta är självklart inget utdrag från wikipedia, det är bara lilla jag som blev lite förbannad efter att ha stått och väntat på en gammal dam som skulle betala med mynt på hemköp.. Seriöst, 50 öringar funkar inte längre, och det hjälper inte att lägga i dom på nytt igen..

Får hoppas att jag inte får massa negativa kommentarer efter detta inlägg. För tro det eller ej, men ungefär en pensionär på tusen klarar av att starta en dator..