torsdag 23 februari 2012

Kungahuset är fett intressant.. (part 2, the new beginning)

Rojalisternas våtaste dröm har gått i uppfyllelse, en Bernadotte har blivit född.

Så idag börjar jag bojkotta allt som har med media att göra. Vilket är skitsvårt som tidningsbud. Men jag ska göra mitt bästa! Har redan efter en timme med radion påslagen blivit påmind om barnets längd och vikt 7 gånger. 51 cm, 3280 gram. Ett "normalt" barn kallar media det. Men vi får se vad dom skriver när de första bilderna läcks. Med mammans haka och pappans leende så kan jag bara spekulera i att det blir något som påminner om "The Joker".

Hmm, nu när jag tänker efter så påminner bilden lite om Drottning Silvia.. Lite lagom med botox.

Det enda jag hoppas på nu i all hysteri är att vår Statsminister kör en Michael Jackson/Lejonkungen grej när han ska godkänna barnet med sitt sigill. Att han går ut på balkongen och håller upp ungen mot folkmassan och skriker "Härmed förklarar jag dig till prinsessa!". Människorna på gatan faller i gråt och ber till Gud, och i denna folkfest återuppstår Olof Palme ifrån de döda..
Monarkins följeslagare har aldrig varit så religiösa som dom är idag.. Får hoppas att dom inte överdoserar på sin egna stolthet.

Men man får ta och säga grattis till Kungahuset! Med ett barn på slottet kanske Kungen kan sköta sig lite bättre och hålla sig ifrån porrklubbarna.

onsdag 22 februari 2012

Vad gjorde vi utan internet?

Idag börjar bokrean! HURRA!

Jag har ingen aning om vad det ska betyda.. Billigare böcker antar jag? Hörde om det på radion och blev väldigt ointresserad.. Vem fan köper böcker? Vem går till biblioteket?

Jag ska göra en uppsats om andra världskriget, så jag går i 10 minuter för att komma till biblioteket. Där ska jag sen hitta rätt avdelning, rätt hylla, rätt sektion, rätt bok. När jag har letat i ytterligare 10 minuter ska jag bära denna tunga jävla bok bort till en tråkig tant, (som saknar social förmåga och antagligen inte har några barn..) Plockar upp mitt lånekort, visar upp det för tanten, då har datumet självklart gått ut, beställer ett nytt kort. Får det på posten 2 veckor senare, går dit och försöker hitta boken återigen, då är den utlånad. Ytterligare 1 vecka går, jag kommer dit, jag gör samma sak igen. Stämplar in ett datum. Går hem och läser boken i 8 timmar, skriver uppsatsen på 3 timmar. Blir underkänd, för boken jag har läst handlar om däggdjur. Kastar boken på läraren, blir avstängd från skolan. Får ta bussen till McDonalds där jag jobbar nattskift. Jag har glömt busskortet. Får gå. Efter jobbet kommer jag hem och kollar i brevlådan, jag läser "Du har inte lämnat tillbaka boken i tid, straffavgift 7000kr. MVH Tråkig tant på biblioteket" Ser ett reklamblad ifrån SIBA liggandes bredvid räkningen, köper av ren impuls en dator med mobilt bredband. 30 minuter senare går jag in på Wikipedia, söker efter "andra världskriget", trycker på knappen "skriv ut" lämnar in högen med papper till min tidigare lärare. Får toppbetyg och får fortsätta med mina studier.

Nej men det är klart att man ska betala skatt så vi kan behålla dessa bibliotek.

Roligare att läsa min blogg än att läsa en bok? I så fall, sprid vidare! Om inte.. Sprid vidare!

tisdag 21 februari 2012

Sanningen bakom mjölkallergi. Kalla fakta.

På tisdag på tisdag på tisdag på tisdag.. Är det en reklam eller? Det är något som har fastnat i alla fall..Värdelöst.

Fettisdagen!

En diskriminerande dag mot oss som är laktosintoleranta, vi tolererar inte laktos! Inte heller dom som tål det.. Själv är jag inte laktosintolerant, utan jag är komjölkproteins-allergiker (ett ord man inte ser för ofta på text-TV) Och en dag som denna vill jag slå hål i alla dessa myter som finns kring denna allergi!

Nummer ett! Det är inte synd om oss. Hör detta hur ofta som helst. " Åh stackare, då kan du inte äta choklad, glass eller grädde". Varför skulle det vara en negativ sak? Det kanske är gott, men va fan, knäckebröd är också gott! Ett bra substitut! En laktosfri semla, två knäckebröd och mandelmassa. Utsökt!

Nummer två! Det är bara inbillning. Det är många som tror det. Att man intalar sig själv att man mår dåligt av att äta mjölkprodukter. Jag kan bara tala för mig själv, men drar jag i mig en herrgårdsost på bakfyllan så mår jag ganska kasst efteråt. Är det inbillning eller??

Nummer tre! Att vi på vintern åker ut i skogen i 2 månader och parkerar våra bilar i en snödriva och enbart äter snö, (eftersom vi inte kan äta något annat). Falskt! Det är bara en som har gjort det. Och han var inte ens allergisk..

Nummer fyra! Att man som mjölkallergiker enbart lever på sojaprodukter. Soja-korv, soja-bönor, soja-pizza, soja-badkar.. Detta är fel. Eller ja, soja-mjölk får ni rätt för..  Men varför skulle jag inte kunna äta korv? Det är mjölken i kossan jag inte tål, inte köttet liksom.. Jag skulle kunna ha samlag med en ko och inte ens få utslag, inte på grund av allergin i alla fall. Men man vet aldrig vart den kossan har varit innan.. Det görs alldeles för lite AIDS-tester på våra svenska kreatur..

Hoppas detta var lärorikt och att ni nu förstår hur vi "laktoser" funkar. (Och ja, vi har alla sex med djur, det är en bonus som följer med allergin.)