tisdag 21 februari 2012

Sanningen bakom mjölkallergi. Kalla fakta.

På tisdag på tisdag på tisdag på tisdag.. Är det en reklam eller? Det är något som har fastnat i alla fall..Värdelöst.

Fettisdagen!

En diskriminerande dag mot oss som är laktosintoleranta, vi tolererar inte laktos! Inte heller dom som tål det.. Själv är jag inte laktosintolerant, utan jag är komjölkproteins-allergiker (ett ord man inte ser för ofta på text-TV) Och en dag som denna vill jag slå hål i alla dessa myter som finns kring denna allergi!

Nummer ett! Det är inte synd om oss. Hör detta hur ofta som helst. " Åh stackare, då kan du inte äta choklad, glass eller grädde". Varför skulle det vara en negativ sak? Det kanske är gott, men va fan, knäckebröd är också gott! Ett bra substitut! En laktosfri semla, två knäckebröd och mandelmassa. Utsökt!

Nummer två! Det är bara inbillning. Det är många som tror det. Att man intalar sig själv att man mår dåligt av att äta mjölkprodukter. Jag kan bara tala för mig själv, men drar jag i mig en herrgårdsost på bakfyllan så mår jag ganska kasst efteråt. Är det inbillning eller??

Nummer tre! Att vi på vintern åker ut i skogen i 2 månader och parkerar våra bilar i en snödriva och enbart äter snö, (eftersom vi inte kan äta något annat). Falskt! Det är bara en som har gjort det. Och han var inte ens allergisk..

Nummer fyra! Att man som mjölkallergiker enbart lever på sojaprodukter. Soja-korv, soja-bönor, soja-pizza, soja-badkar.. Detta är fel. Eller ja, soja-mjölk får ni rätt för..  Men varför skulle jag inte kunna äta korv? Det är mjölken i kossan jag inte tål, inte köttet liksom.. Jag skulle kunna ha samlag med en ko och inte ens få utslag, inte på grund av allergin i alla fall. Men man vet aldrig vart den kossan har varit innan.. Det görs alldeles för lite AIDS-tester på våra svenska kreatur..

Hoppas detta var lärorikt och att ni nu förstår hur vi "laktoser" funkar. (Och ja, vi har alla sex med djur, det är en bonus som följer med allergin.)

2 kommentarer: