fredag 23 december 2011

Julens ursprung, den icke bibliska versionen.

För er som inte riktigt vet varför vi firar julen så kommer det här en sammanfattning.

Maria och Josef var ett par som vilket par som helst. Men en dag när Josef var iväg och jobbade så fick Maria ett besök av deras granne, Gabriel. Denne mannen var välbyggd med långt hår, och han hade den nyaste modellen av häst och vagn, så man visste att han hade det gott ställt. Maria hade länge varit attraherad av honom, och eftersom Josef inte ville ha samlag (av någon jävligt underlig anledning) så var Maria väldigt lustfylld och nyfiken på vad denne herre hade under särken. Hon tittade med en djup blick in i hans ögon och gick långsamt mot honom medans hon smekte.... öhum.. Barnvänligt måste det vara.. Ni förstår vad det ledde till.

Efter några dagar insåg Maria att det var något som inte stämde, hennes blödningar följde inte månens vandring på det stora blå, (Menstruationscykeln alltså). Hon var på smällen.. Men hur ska hon förklara detta för sin man? Så Maria började fundera ut en bra historia som hennes, något efterblivne man, skulle kunna tro på. Hon berättade att en ängel vid namn Gabriel hade visat sig för henne och talat om att hon bär på Guds barn, och att detta barn skulle bli en mäktig trollkarl vid namn Voldemort. Harry Potter kunde inte tro vad Dumbledore hade sagt. Skulle hans öde stå mellan hans liv och Voldemorts?

Josef som nu hade hört historien om ängeln var nu överlycklig och stack iväg till baren och berätta för sina vänner vad som hade hänt. Fulla som dom var så gick dom också på denna rövarhistoria, och ordet började sprida sig.

Nu hoppar vi lite i historien till den kvällen då Maria skulle föda. Om jag har fattat det rätt så hade dom gått en jävla bit för att undvika en galen kung som mördade barn. Så dom drog till Betlehem för att ta in på hotell, men eftersom det var julafton så var det fullbokat. (Man kan göra den bästa julshoppingen i Betlehem). Så dom gick till ett stall och där klämde hon ut barnet. Precis efter födseln kommer det tre män med julklappar.

Och det är därför vi firar jul, för att ge varandra presenter! Det är allt det handlar om, julklappar!

Jag är oerhört tacksam för alla dessa människor som genom tiderna har spridit denna historia. Utan er hade vintertiden varit en mycket dyster tid, nu kan jag äta god mat och spendera en hel dag med dom jag älskar mest!

God Jul allihopa!

1 kommentar: